Lezers over Nasim en Natalie

Juf Anne uit Oss schrijft: Aan de hand van mijn opleiding (PABO) moest ik kinderen een lesje geven over verschillende culturen. Nu is Nasim en Natalie daar een pracht voorbeeld van. Het is een leuk boek om voor te lezen, maar kinderen kunnen er zelf ook gemakkelijk in lezen. De verhalen zijn in kleine hoofdstukken opgesplitst, waardoor je tussendoor eens een hoofdstuk kunt lezen. De kinderen zaten allemaal met open mond te luisteren en af en toe hoorde je ze giechelen vanwege de grappige stukjes. Ik wist niet goed wat ik van het boek moest verwachten, maar de kaft zag er al erg leuk uit. Ik zeg: KOPEN! kinderen zijn dol op dit soort boeken.
 
Mooi debuut van Najiba Abdellaoui vindt een lezer uit Amsterdam:
Natuurlijk is dit boek geschreven door een schrijversduo, waarvan we Pieter Feller al kennen van heel wat kinderboeken, maar Najiba Abdellaoui is een nieuwe naam. Samen hebben ze een heel goed en positief boek geschreven over twee culturen. Ze laten op een speelse manier zien dat Nederlanders en Marokkanen heel wat van elkaar kunnen leren en kunnen samenleven zonder elkaars manier van leven te veroordelen. Een boek dat we nodig hebben in deze tijd!
 
Lisa uit groep zes van OBS De Westhoek vindt:
Dit is een leuk boek dat ik vorig jaar gelezen heb. Misschien is het leuk om deze ook op de site te zetten, omdat het gaat over cultuur en samenwerken en samen leuke dingen doen.
Een heleboel mensen vinden mensen uit andere landen stom en schelden ze weleens uit, maar hier lees je vooral dat het niet erg is of raar als je een vriendje of vriendinnetje hebt wat uit een andere cultuur komt en andere dingen doet als jij.
Natalie gaat bijvoorbeeld met Nasim mee naar Koranles en leert daar ook Arabische woordjes.  Natalie gaat ook bij Nasim thuis eten, ze moet op een groot kleed zitten om te eten en ze mag met haar handen eten.
En Nasim ziet dat het er bij Natalie heel anders aan toe gaat tijdens het eten.
Je kunt vooral van leren dat het niks uitmaakt uit welk land je komt en dat het juist leuk is om te zien wat er anders gaat bij kinderen thuis die uit een ander land komen en dat je net zo goed vriendjes kunt worden met iemand uit Marokko als met iemand uit Nederland.
Anders is niet stom maar juist leuk!
Het boek heet: Nasim en Natalie en het is geschreven door Pieter Feller en Najiba Abdellaoui.
 
De website vijftigwereldboeken zegt dit over het boek:
Een ontzettend vrolijk en gezellig boek over twee families die een twee-onder-een-kap woning delen. De Nederlandse Natalie en de Marokkaanse Nasim kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Respect voor, nieuwsgierigheid naar en interesse in elkaars cultuur, gewoonten en geloof staan deze vriendschap niet in de weg maar stimuleren deze juist. De vrolijke illustraties van Natascha Stenvert en de kleurrijke, tweetalige omslag maken dit boek extra aantrekkelijk. De Marokkaanse Najiba Abdellaoui die samen met Feller Nasim en Natalie schreef, is een opkomend jonge en vooral talentvolle dichteres en schrijfster van wie we hopelijk nog veel meer (kinder)boeken zullen gaan lezen.