Recensie Kolletje – Het grote verhalen boek

Dit vonden klanten van Bol.com van Kolletje – Het grote verhalenboek

Super!  Onze dochter (bijna 4) is helemaal fan van Kolletje met de toversokken. Ze heeft voor haar verjaardag ook toversokken gevraagd want die zijn heel handig! Papa en mama zelf zijn ook fan, zo fijn om iedere avond een nieuw en leuk verhaal te lezen voordat onze meid gaat slapen. Het andere grote verhalenboek van Kolletje hebben we al in huis zodat we gelijk verder kunnen lezen als deze uit is. Pluspunten: Fantasierijk, Leerzaam, Grappig

Super leuk en herkenbaar! Elke avond voor het slapen gaan lees ik een paar verhaaltjes van Kolletje aan mijn dochter van 4 voor. De verhaaltjes zijn lekker fantasierijk en herkenbaar. Verder zit er leuke humor in, die we later of de volgende dag nog herhalen. Dit boek hadden we snel uit en hebben snel een nieuw boek van Kolletje besteld en daar zijn we nu ook al halverwege!! Pluspunten: Fantasierijk, Grappig

Aanrader! Kolletje is echt ontzettend leuk! Onze dochter van 5 jaar is er gek op maar wij ook. Leuke originele verhalen en prachtig geïllustreerd. Wat ons betreft wordt Kolletje een klassieker, net zoals bijvoorbeeld Jip en Janneke. Pluspunten: Fantasierijk, Leerzaam, Mooi vormgegeven, Grappig, Spannend

Spreekt zeer aan! Voor mijn kleutergroep was ik op zoek naar een nieuw voorleesboek. Na Meester Max (ook een aanrader) wilde ik weer eens heel wat anders. Een mevrouw in een boekwinkel raadde mij Kolletje aan. Zelf had ik hier nog nooit van gehoord en had ik aanvankelijk mijn bedenkingen. Het boek ziet er door zijn compactheid en de frisse tekeningen erg aantrekkelijk uit en spreekt aan. De kinderen in mijn klas reageren erg enthousiast. Hoewel de hoofdpersoon een meisje is, vinden ook de jongetjes in de groep het boek geweldig. Het feit dat de hoofdpersoon (Kolletje) in het boek net vier jaar is geworden en ook naar de basisschool gaat, spreekt de kinderen erg aan en de situaties zijn uitermate herkenbaar. In het begin vonden de kinderen de toverspreuk erg moeilijk maar na drie verhaaltjes brullen ze hem luidkeels mee. De kinderen vragen iedere dag of ik wil voorlezen uit het boek met de toversokken. Een absolute aanrader! Pluspunten: Fantasierijk, Grappig, betekenisvol

Superleuk boek. Ik lees graag een verhaaltje voor uit dit boek als ik mijn zoon van 4 naar bed breng. Als Kolletje gaat toveren doen we samen onze ogen dicht en zeggen samen met haar “Katharina Orselia Laetitia!”. Leuk om te zien wat we dan weer getoverd hebben. Ik merk dat hij het ook wel eens zegt in zijn spel. Helaas hebben we niet zulke mooie toversokken als Kolletje maar gewone sokken doen het in het spel ook prima. Ik geef graag toe als mijn zoon meer verhaaltjes wil horen, ik vind ze zelf namelijk ook heel leuk. Pluspunten: Fantasierijk, Grappig

Fantastisch boek. Niet al te lange verhaaltjes, prima voor het slapengaan en leuk geillustreerd met kleine tekeningetjes. Verhalen zouden zo door de kinderen bedacht kunnen worden. Zeer herkenbaar voor jong en oud. Dit grote verhalenboek, bevat eigenlijk 3 boeken: Kolletje, Kolletje tovert Sterren en Kolletje tovert voor twee. Ook al gaat het over een meisje mijn 2 zoons van 5 & 3 vinden de verhalen fantastisch al voor een aantal weken…

Super!!!  Ik heb het boek gebruikt in groep 3 bij het woordje SOK. Ze vonden en vinden het een geweldig boek!! De plaatjes zijn speels en leuk getekend…echt een aanrader!!!