Recensies van lezers

Leden van de website gosupermodel beoordeelden Donkere weg, lees hieronder hun bevindingen:
Lifemydream
Ik vond het boek zeer leuk, ik heb van het lezen genoten. Als ik het boek in de winkel zou zien zou ik het zeker kopen. Ik had het boek daarom ook in 1 week uit. Ik vind het boek ook zeer spannend, vooral omdat je helemaal gaat meeleven met Janneke. Je wilt zelf ook graag weten wie de moordenaar is. Als je er dan achter bent dan wil je graag dat de moordenaar een hoge straf krijgt, het is net als of het je eigen zus is die vermoord is.

Als ik een boek zou moeten aanraden om te lezen, dan zou ik dit boek aanraden. Ik kan niet echt een stukje aanwijzen die ik het leukst vond omdat ik het boek in zijn geheel leuk vind. Maar als ik echt een stuk zou moeten kiezen zou ik de epiloog kiezen, omdat er in dat stukje staat hoe het nu gaat met de familie. Dan word je toch wel weer een beetje vrolijk omdat je ziet dat alles goed is gekomen.
Als ik het boek zou moeten becijferen dan zou ik het een 9,5 geven. Gewoon omdat in het boek de spanning rustig word opgebouwd, ik vind het ook goed dat ze in het begin een stukje hebben met hoe Froukje is doodgegaan, als dat er niet was geweest had ik het boek denk ik stukken minder leuk gevonden want dan wist je niet eens wat er nou gebeurd was. Dus dan kon je stukken minder meeleven.

Rockende sinaasappel
Ik vond het boek superspannend. Dit is een boek dat als je eraan begint je het zeker wilt uitlezen. Je wilt weten wie de moordenaar is en of ze er in het boek erachter komen. Complimenten voor de schrijver van dit boek. Het leukste gedeelte van het boek is het laatste gedeelte. De moordenaar is bekend en het is precies één jaar geleden dat de hoofdpersoon(Janneke) erachter is gekomen wie de moordenaar is. Haar vader die eerst met het onderzoek naar de moordenaar bezig was, maar moest stoppen door een hersenbloeding kan weer praten en lopen. Hij vertelt dat hij al dacht wie de moordenaar was. Hij heeft het haar proberen te vertellen, alleen door zijn spraakproblemen heeft die dit nooit kunnen doen.

Ik geef het boek een 9+. Het is een supergoed geschreven boek en ik zou hem zeker aanraden als iemand om een goed boek vraagt. Als je met dit boek begint wil je hem zeker uitlezen. Je kan goed meeleven met de hoofdpersoon en de dingen die ze doet. Je zou bijna bij het einde willen beginnen, omdat je in spanning zit te wachten: ‘Wie is de moordenaar?’

xIceCream
Ik vond het een super spannend en leuk boek. Het kon echt alle kanten op gaan en dat vond ik er zo leuk aan. Ik vond het stuk waarin ze dacht dat … de dader was het leukste, want op dat moment dacht ik echt dat hij het was, maar het bleek dat hij het niet was.

Cijfer: 9

xx.s.x.c.xx
Ik vond het een erg spannend boek, maandag kregen we het door de brievenbus, ik balen omdat ik woensdag pas weer thuis zou zijn, zodra ik thuis kwam ben ik er gelijk in begonnen, mijn vriendinnen om gSm miste me al! Ik heb het binnen 2 dagen uitgelezen, ik kwam er makkelijk door heen, het is goed leuk duidelijk geschreven, alleen sommige stukken vond ik wel erg ongeloofwaardig over komen dat vind ik wel jammer, voor de rest vind ik het wel een super leuk boek! Een erg grappig stukje vond ik dat de hoofd personage, Janneke haar lange blonde haar kort liet knippen met een pony en zwart liet verven omdat ze zich bekeken viel en het idee had dat ze achtervolgd werd. de reacties van de mensen om haar heen, het is niet alleen maar speurtocht werk en ook realiteit zo als school, vriendjes en meer.

Cijfer: 7