Kolletje & Dirk – Werk aan de winkel (2021)

Kolletje & Dirk – Werk aan de winkel: Twaalf nieuwe Kolletje & Dirk-verhalen: over beroepen. Met een beroepenmemospel! In dit boek leren Kolletje en Dirk alles over beroepen – het thema van de Kinderboekenweek 2021. De juf vraagt op school wat iedereen later wil worden. Kolletje wil dierendokter worden of toversokkenwenser. Liekje wordt prinses. Patrick Poeptoeter wil in de dierentuin werken, dan kan hij olifantendrollen opruimen. Fleur, Kolletjes oppas, vertelt dat ze een vakantiebaantje heeft gevonden. Ze gaat op een camping werken. Kolletje en Dirk gaan zelf ook aan de slag. De kinderboerderij heeft geld nodig voor een nieuwe modderpoel voor de hangbuikzwijntjes.

Daarom gaan Kolletje en Dirk spullen in een kraampje op de stoep verkopen. Werk aan de winkel dus! In dit boek komen allerlei beroepen aan bod: van verkoper, kapper, opticien en gitarist tot stratenmaker, fotograaf en zelfs circusartiest! Bij dit boek hoort een poster met een beroepenmemospel. Leuk om thuis of op school te spelen!

‘Feller weet zó goed aan te sluiten bij de belevingswereld van kleuters en de verhalen begrijpelijk te houden zonder dat het saai wordt. De tekeningen van Natascha Stenvert zijn weer geweldig als altijd. Kleurrijk, herkenbaar, speels en waanzinnig aantrekkelijk.’

Boekleven.nl over Voorlezen met Kolletje & Dirk

TERUG NAAR JEUGDBOEKEN